Egy jó csapat, egy jó célért

Mondhatjuk, hogy egy országos megmozdulással vágtuk ma a tűzifát. Volt aki Sopron környékéről jött nekünk segíteni és hozta a saját csapatát. Balázs szervezésében óriási személyi és technikai segítséget kaptunk. Ők a FűrészMániások.


Több mint 10 fővel, rengeteg különböző fűrésszel felszerelkezve álltunk neki a munkaterületnek. A magassági ágvágó nekünk mindig hiányzott a készletünkből, de most egy vadiúj készülékkel vághattuk a magas ágakat.
Profi csapattal, teljes fegyverzetben gyorsan és hatékonyan ment a munka. Nem is volt elég egy utánfutó. Körülbelül háromszor annyi fát tudtunk vinni mint máskor ugyanannyi idő alatt. Árpi hozta a kisteherautóját és megrakodva állítottunk be Edit nénihez. Ajándékot is kapott a fafaragótól.


Edit néni nagyon örült a fának, meghatódott. A fásszínt teljesen teleraktuk így nem kell aggódnia a téli tüzelő miatt. Süteménnyel és üdítővel kínált bennünket.
Nagyon megható volt látni, hogy milyen az, amikor egy csapat tevékenykedik a közjóért. Ez ad nekünk erőt a következő önkéntes vállalásunkhoz is.


Volt meglepetésünk. Az egyik kivágott farönkből Norbi egy szobrot álmodott meg és láncossal ki is faragta. Madáretetőket faragott a fába és le is kezelte, hogy időtálló legyen. Ez az ő ajándéka a jó cél érdekében.


Köszönöm Erdélyi Csaba étterem-tulajdonosnak a főztjét, aki finom ebédet biztosított mindannyiunknak, még Edit néninek is és azt személyesen kiszállította a munkaterületre.
A hatékony munka mindannyiunk közös érdeme és a tűzifa most is nagyon jó helyre került.
Köszönöm a faadományt és mindenkinek a segítségét! Nagy dolgot tettetek!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!