Ennyivel kell beérnünk?

Számtalan leszavazott költségvetési módosítással, képviselői beadvánnyal próbáltam előmozdítani a Buckában lévő utak szakszerű javításait vagy szélesítéseit. Nem elfogadható, hogy kopott, murvás utakon kell közlekedjünk nap mint nap. A városvezetés pedig hajlíthatatlan a témában.

Az októberben kapott válaszlevél szerint a javítások szakszerűek mind technológiailag mind a kivitelezést tekintve, amennyiben az utcák vízelvezetése megoldott lenne. Ezek a javítások tehát nem lesznek tartósak és ezt nem is rejtik véka alá.
A murvás utakat egy kis célgéppel javítják, hiányzik a kátyúk feltárása és megtisztítása. Csak végigmennek az utcákon és rászórnak a lyukakra egy kis anyagot. Hogy ettől nem várhatunk csodát azt már rég tudjuk.

A gond csak az, hogy ahol a szikkasztóárok rendszer megoldható, ott sincs aszfaltút csak murva. A murvát pedig viszi a szél és az eső, lassan eltűnik a teljes burkolat. Tehát ha építünk alapot, akkor nem érdemes rá murvát tenni fedőrétegnek, különösen ott, ahol az út szélessége lehetővé teszi a árkokat.
A városnak van 78 km aszfaltja; 25 km mart aszfaltja (pl. Bucka) és 31 km kulés, kavicsos, mészköves útja. Ebben benne vannak a külterületi utak is.

Mennyibe fájtak a javítások?
6.100.000 forint + áfa/hó, a 2016-2017. évre azaz összesen 146.400.000 forint + áfa volt. A műszaki ellenőrzés két évre 4.800.000 forint + áfa költséget jelentett. A következő két évre már 10 %-al emelkednek is az árak. A lakók kérdésére: Tehát nem fog javulni az úthálózat, csak drágább lesz azt fenntartani.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!