Ebben a rendszerben sincs szabad sajtó

Vannak dolgok amin fölösleges keseregni, például hogy rendszerkritikus hangok nem kaphatnak teret a helyi rádióban vagy TV-ben, de amikor sajtószabadság díjat is átvesznek ezek után, akkor ez már pofátlanság.

Végül is ez csak egy szimpátiadöntés, mint a filmes díjkiosztóknál, sosem tükrözi a nézői, hallgatói véleményeket. A rendszer adja a rendszer alkotóelemeinek.
Ha a város hangjára vagyok kíváncsi, akkor le kell halkítanom a helyi rádiót és a közösségi oldalakra kell fellépnem. Ez tükrözi a valóságot.
Ha vezetek, akkor szóljon a rock a kocsiban és így nem hallom mindig a városvezetés magyarázkodásait. De miért is ilyen unalmasan egyoldalú a Lakihegy Rádió?

Például mert soha sincsenek kritikus vélemények, a lakók panaszáradatát nem emelik ki, legyen az a csatornaberuházás, ivóvíz, közlekedés, útminőség stb. és persze ezek hangadóit sem nyilatkoztatják.
A Mű úti zebrás tüntetésekről hallottatok hangot az éterben? Pedig helyben volt és az országos adók éltek is a tájékoztatás lehetőségével. Na de mindegy, nélkülük is elértük.

Csak a szép, csak a jó és csak a Fidesz. Ha Bóna Zoltán a fiatal demokrata kampányba lendül, akkor hadd halljuk minél gyakrabban.

A forradalom évfordulójához közeli időpontban vehette át Szilvay Balázs ügyvezető a jól megérdemelt díjat. Szerencsésebb lett volna más időpontra kitűzni a jeles alkalmat. Akkor kevésbé lenne bosszantó. A forradalmak sajátja a hatalmat kiszolgáló rádiók kisöprése a szabad sajtóért.

Engem nem is zavarna a szimpátiából való díjkiosztás, ha egy társadalmi csoport úgy gondolja, hogy neki jár, akkor hadd kapjon, de akkor ne közpénzből fizessük az egyoldalú műsoridőt. Már pedig ez a fajta tájékoztatásnak elég borsos az ára. A rádióban 2,85 millió +ÁFA forintba kerül havonta az akciós 14 órás műsoridő és a 37 perc reklámidő az önkormányzatnak. Mehetne a helyi egészségügyre is, hogy kevesebb legyen a várólista.

Tehát ne panaszkodjatok, mert ebbe a műsoridőbe kritika, megoldás, közbeszéd nem fér bele a helyi problémákról, még ha bőven is akad belőlük.
Éljen a párt, éljen a kitüntetett!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!