A komposztálás támogatása a háztartásokban

Azt szeretném elérni előterjesztésemmel, hogy a zöld javakat helyben komposztálják a háztartások a környezetünk füstterhelése helyett. Az zöldhulladékok elégetése nem lehet a nagyvárosok jövőképe. A környezettudatos programokban részt kell vegyünk, illetve nekünk is ideje lenne kidolgozni  egy komposztálási programot.

Szigetszentmiklós közigazgatási területén péntekenként lehet avart és kerti hulladékokat szabályosan eltüzelni. A sűrűn lakta városrészekben már egyáltalán nem előnyös a helyi rendeleti szabályozás. A lakosság az égetéssel járó füstártalmakat egyre nehezebben viseli el. A zöldhulladék környezetbarát felhasználási módját, a komposztálást kellene népszerűsíteni a lakosság körében önkormányzati eszközökkel.

Több önkormányzat alkalmazza azt a megoldást, hogy korlátozza vagy megtiltja az égetési időszakot és környezettudatos oktatást tart valamint komposztáló rácsot biztosít ingyenesen, vagy alacsony térítési díj ellenében a település háztartásainak.
Előterjesztésemben felkértem a Hivatalt, hogy dolgozzon ki olyan programokat, amelyben támogatjuk legalább 500 darab komposztáló keret kiosztását az igénylő háztartásokban.

Törekedjünk arra, hogy a háztartásokban keletkezett „zöld javakat” helyben komposztálják, helyben forgassák vissza, ezzel elősegítjük a talaj javítását valamint csökkentjük környezetünk szennyezését.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!