Ez a rendelet közösségellenes

A város legerősebb frakciója (FIDESZ) így készül a karácsonyra: legyen engedélyköteles a közterületi ételosztáshoz, adománygyűjtéshez szükséges sátrak elhelyezése.

Az évente megrendezésre kerülő ételosztás 2018-tól engedélyköteles lesz ezen a helyszínen. Az engedélyt írásban a rendezvény előtt 15 nappal kell a polgármestertől megkérni.
Ha ezt elmulasztják, akkor a használat időtartamára kiszámított díj kétszeresét kell megfizetni.

Nem vonatkozik tehát mentesség az ételosztásra, adománygyűjtésre. Így a díjtáblázat szerint négyzetméterenként 900 forintot kell fizetni  havonta. A megkezdett hónap is egésznek számít.
A képen látható 12 négyzetméteres sátor után tehát nettó 10.800 forintot kell kicsengetni, hogy meleg ételt oszthassunk a rászorulóknak egy téli napon.
A polgármester csökkentheti és el is engedheti a díjat karitatív célok érdekében, de hogy mi lesz a gyakorlat azt még nehéz lenne kitalálni és egyáltalán ez miért kell rajta múljon. Miért ne alanyi jogon kapjon mentességet egy karitatív rendezvény?
A megnyugtatóbb az lenne, ha a rendelet mentességi esetek köré venné be az étel és adományosztást.
Nem lenne jobb ezt a pénzt inkább a fazék tartalmára fordítani?
Hát nem az a cél, hogy bárki segíthesse a nélkülözőket adók, illetékek és díjak nélkül?

A feleségem fánkot szokott sütni ételosztás alkalmából és frissen kihozni a rendezvényre. Mások forró teával, gyümölccsel kínálkodnak. Az adományozóknak  nem kell plusz teher. Így is önkéntesen, saját költségükre tevékenykednek a szabadidejükben.

Ezt a rendeletet módosítani kell, mert ez így nem maradhat. Ezért előterjesztést teszek a rendelet módosítására, hogy mentesüljön bármely karitatív rendezvény a díjfizetés alól, valamint ne kelljen közterületi- használati hozzájárulást kérni a polgármestertől.

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!