A lakihegyi útlezárások felfüggesztve

A polgármester másodszor vette le napirendről -egyedüli tiltakozásom mellett- a lakihegyi utcák forgalomnövekedését megszüntető útlezárásokat is tartalmazó javaslatot az ülésen.

Az idén tett beadványok alapján a Hivatal elindította az ügyet és ki is dolgozta azt a javaslatot, amit a lakihegyi lakók is támogatnak, hogy ne használják egérútnak a mellékutcáikat az autósok tömegei.
Mindezeket forgalomszámlálási adatok is alátámasztották.

A Gerincút egy jelentős forgalma a földutakon közelíti meg az M0-ás csomópontot és ezzel elviselhetetlen terhet okoz az itt élőknek. A lakihegyi kis utcák nincsenek felkészülve a forgalomnövekedésre. Itt nincsenek járdák a gyalogosoknak.

Az elutasításnak az lenne az indoka, hogy a Massányi út felújítása várható jövőre és ezért nem kívánják csökkenteni az autósok lehetőségeit. Már pedig a köztudomással bíró helytelen és késői közlekedési fejlesztések oda vezettek, hogy a szigetet nem lehet elhagyni fél óra alatt. A lakihegyiek isszák meg ennek a levét továbbra is.
Amíg az útépítés nem kezdődik el, addig is le lehetne zárni véleményem szerint, így indokolt napirendre venni a javaslatot.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!