Fel kell nőni a feladathoz

Félelem van az emberekben, van aki az életét van aki a gazdaságot félti vagy mindkettőt. Minden az összeomlás határán.
A kisvállalkozások nagyrészt március közepétől bezártak, nagyon sokan munkanélkülivé váltak az elmúlt héten. A tartalékokat élik fel az emberek. További munkahelyek kerültek veszélybe a végét pedig nem lehet látni egy vírus miatt, mely úgy megy végig Európán mint a védtelen indiánokon.
Helyi szinten már mindenkit érint a gazdasági hatása. Senki nem fog kimaradni a körből.

Kapaszkodni kell valamibe! Országos mentőcsomagok érkeznek, a taxisoknak már nem kell Katát fizetniük. Az adó elhalasztása sem nyújt megoldást a többieknek, mert féléves időszakkal számolva hatalmas adósságok képződnek az állam felé is.
Az önkormányzat még nem jelentett be semmit a helyi adókra vonatkozóan. Pedig elkerülhetetlen hogy iparűzésit, építményadót fizessenek azok akik már bezártak és ez hónapokig maradhat így. Ha ezek a bevételek kiesnek, akkor a költségvetést újra kell gondolni és minden pazarlást ki kell venni a rendszerből, hogy a gazdaságot életben lehessen tartani és reménnyel várjuk az újrakezdést.

A háziorvosok alapból túlterheltek, túlóráznak, kevés a védőeszköz és az sem a legalkalmasabb a vírussal szembeni harchoz. Őket kell ellátni első körben, mert ők már most frontvonalban vannak. A politikai vitákat félre kell tenni és szakmai ellátmányt adni a frontvonalnak. Itt nem lehet spórolni.
Sok mindent helyi szinten kell kezelni már most és ehhez a feladathoz fel kell nőni, de nagyon gyorsan.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!