Miért bélyegzik meg a nemzettársakat?

Megvan az egymillió aláírás a székelyek és más nemzeti kisebbségek kollektív jogaiért. Örülünk. De nem tudok elmenni azon esztelen, alacsony intellektusú vélemények miatt, akik ezt azért nem támogatták nyíltan vállalva, mert a határon túli magyarság többségében fideszes érzelmű.

1.
Könnyű leellenőriznie a valasztas.hu oldalon, hogy a határon túli szavazatok egy mandátumot sem jelentettek a 2018-as választáson. Ismétlem, hogy megértse mindenki: egy mandátumhoz sem juttatták a Fideszt. Csak pártlistára szavazhatnak, tehát nem teljes értékű választójoga van annak a magyar állampolgárnak aki külföldön él. A több milliós határon túli magyarság csak töredéke kérte az állampolgárságot és csak töredéke megy el szavazni is. Ez nekik nem olyan fontos, hogy ezért utálni kelljen őket.
2.
A másik dolog, hogy ha van politikai véleményük és nem a negatív kommentelők által kedvelt pártjára szavaznak nagyrészt, akkor miért nem fogadják el a lelkiismereti szabadságot, mely minden embert megillett a demokratikus jogállamokban és melyet az EU is elfogad és tisztel? Ez egy alapjog. Miért nem tisztelik az alapjogokat?
Az, hogy valakit megbélyegeznek kollektív módon lelkiismereti hovatartozása miatt, nos az a rendszer szerencsére már véget ért. Gondolom nem kívánják ők sem vissza a megbélyegzős, totalitárius világot és ezt a gondolkodásmódot.

Úgyhogy ne ítéljék el egyetlen kollektív, nemzeteket megillető önrendelkezési jogot sem pusztán azért mert van lelkiismereti szabadsága a közösség tagjainak.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!