Lakihegy felzárkóztatása

Lakihegy városrészünk sok hátránnyal küzd.  Joggal kérdezik a lakóik, ők milyen fejlesztéseket kapnak a jövőben, sőt kapnak-e egyáltalán.
Ezen a nyáron 3 fejlesztési hullám indulhat el a tegnap egyhangúan megszavazott képviselői döntés alapján.

1.
A legvitatottabb közülük a szociális lakások építése és két lakihegyi család kiköltöztetése az újonnan felszerelt lakásokba. Mivel a szociális lakások építése nem korlátozódik Lakihegyre, hanem a város egész területére, így van esély a felzárkóztatásra.
Két dolgot kértem az ülésen.
Bárhol is alakítanak ki új lakásokat, előtte tájékoztassák az ott élő polgárokat, valamint a lakásrendelet jövőbeli megváltoztatását is kezdeményezni fogom, hogy a rászorultságon kívül a legtisztességesebb családoknak nyújthassuk a lakhatási támogatást.

A harmadik lakást szolgálati lakásnak építik és ezt biztosan Lakihegy fogja kapni, ami támogatandó.


2.
Régi vágyunk teljesül. Az orvosi rendelőt kibővítik közösségi teremmel, 2 db irodával (Népjóléti irodának és Körzeti Megbízott irodának) és ehhez kap­csolódó mellékhelyiséggel összesen 110 négyzetméterben. A közösségi ház adhat otthon a helyi szervezeteknek, kulturális műsoroknak stb..

3.
Élőfüves labdarúgópálya a Rádió utca közelében, valamint a Cseresznyés utca és a város közigazgatási határa között (M0-s), meglévő kerékpáros és gyalogos járdaszakasz felújítása (1100 m). A közel 200 aláírást is tartalmazó focipálya igényét egyértelműen jelezték az itt élő fiatalok.

A beruházás költsége 371 millió forint, melyből 300 milliót vissza nem térítendő támogatásként kívánunk megpályázni.

Sikerüljön és segítsük Lakihegyet okosan, felelősen!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!