Megoldódhat a mammográfiai szűrővizsgálat Szigetszentmiklóson

A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet előkészítő tárgyalásokat folytat az emlődiagnosztikai osztály létrehozásáról. Mint köztudott a városi lakóknak a kistarcsai diagnosztikai központot kell felkeresniük vizsgálat esetén. Ezt a méltánytalan állapotokat közösen kell felszámolnunk.

sztk


Dr. Raffay Éva főigazgatótól kértem tájékoztatást a helyi szakorvosi rendelőintézet általános működéséről. Ahhoz, hogy segíteni tudjak a helyi egészségügyi rendszeren fontos, hogy megismerjük annak működését, finanszírozási hátterét.

A lakók panaszait továbbítottam a főigazgató asszony felé, melyet a Szigetszentmiklósi vagyok facebookoldalon bárki olvashatott.

A panaszokat három osztályba soroltam és az egyik legfontosabb a mammográfiai ellátás hiánya volt. A tájékoztatás szerint ősszel további egyeztetés, engedélyeztetés zajlik és megoldás születhet a helyi ellátásra. A vizsgálatokat helyben végeznék és az eredményeket a kistarcsai központ elemezné ki. Ez óriási előrelépés lenne a 150 ezres ellátási körzetben.

Nem vagyok elégedett a laboratóriumi vizsgálat túlhajszolásával. 100 százalék helyett 232 százalékon kell teljesítenie és ez okozza a késedelmeket. Ezen a téren átfogó reformra van szükség, melyet sürgősen meg kell oldani.
A helyi egészségügyi rendszer további vizsgálata is szükséges. A mentő, ügyelet és szakorvosi rendelőintézet áttanulmányozását követően a háziorvosi praxisokra is koncentrálni kívánok.

Dr. Barabás Botond
független képviselő

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!