Adóbevételekben jól állunk de nem érezzük

Szigetszentmiklós a kiemelkedő adóerő képességével megdöbbentően jó helyzetben van. Iparűzési adóbevétele Pest megyében a 4. helyen áll. Olyan települések előznek meg, mint Budaörs, Százhalombatta és Törökbálint.
evezos2

Ha az infrastruktúrát nézzük, akkor hol vagyunk Törökbálinttól? Fényévekre?
Ezek az adatok a válságnak hívott években is nőttek. Nem kellett aggódnunk, mint más települések, hogy elmennek a vállalkozásaink vagy, hogy adókedvezményeket kell bevezessünk a megtartásukra. Az iparűzési adó kulcsa tehát maradhatott a maximumon és folyamatosan nőtt is a bevétele.

Mégis ha beruházást akarunk, legyen az bölcsőde, óvoda, lakihegyi közösségi ház, vagy akár egy 2 millió forintos emlékműfelújítás, akkor arra pályáznunk kell, mert önerőhöz félve nyúlunk.
Ez még érthető is, de akkor hova folyik a 3 milliárdos iparűzési adóbevétel az évi 8-10 milliárdos költségvetésű városban?
vasutiatjaro
A buckai, lakihegyi, felsőtagi utak legendásan rosszak, félórákat állunk a dugóban és az M0-ás közelében sem vagyunk. A gyártelepi csomópont rémálom maradt évtizedek után is. A konténeróvodák a város részévé váltak és ezt a sort sokáig lehetne folytatni.

Ebből a költségvetésből orvosi és szociális ellátásokat is lehetne finanszírozni, méltóan Szent Miklós nevéhez. Küzdelmes éveknek nézünk elébe.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!