Nem lesz olimpia, de jobb lesz az egészségügynek?

A Kormány bejelentette, hogy volt egy álma, de szertefoszlott. Visszalépnek a kezdeményezéstől és javasolni fogják az olimpiai pályázat visszavonását.

Nincs szó arról, hogy ezt a tömérdek milliárdot az egészségügyre, a tömegközlekedésre vagy bármi más fejlesztésre szánnák. Pedig így lenne kerek a történet. A momentumosok kiakadtak, hisz a téma okafogyottá vált, pont akkor amikor a párttá alakulásukat tervezik. Orbán nem hagy győztes témát egyetlen ellenzéknek sem, időben leszálltak a döglött lóról.

Csak rólunk nem akarnak leszállni. Mert mi még cipeljük és eltartjuk őket. Az emberek jelentős része azért utasította el az olimpia rendezést, mert nem akarta kecskére bízni a káposztát. Tudva levő volt, hogy a haveri gárda erre az alkalomra vár, hogy piaci bevétel helyett közpénzt szivattyúzzon fel. Ahogy nálunk is kicserélték több mint 200 millióból a lámpatesteket (egyedül vitattam a testületi ülésen). Ezt még a fideszesek sem akarták.

A csúcs a történetben, hogy minden ellenzéki párt szavazatokkal támogatta a rendezés jogát, amikor pedig “kívülről” elindult az aláírásgyűjtés, gyorsan visszakoztak. Ez az ellenzék szeretné leváltani őket a “felkészült” politikusaikkal. Pont úgy mint nálunk.

Marad a rossz rendszer. Fizetjük a TB-t, de ha fontos az egészségünk magánrendelésekre járunk. Olimpia helyett keresnek majd más betonszivattyút.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!