Tettenérés a Buckában

Azért költöztünk a Buckába, hogy tiszta környezethez jussunk, mondta egy buckai lakos és a fejével a kertváros szemétdombja felé bökött. A hírhedt Harkály utca. Megbántuk, hogy ide költöztünk.

A fenti képek évekkel korábban készültek. A nagy füst miatt hívtak ki először a területre.
Az itt élő kolónia több éve Szabolcsból jött és telepedett le a gyár kerítése mentén. Mint mondták, jobban élnek a szemétből, mint otthon a segélyből. Azóta szemétdombbá vált a környék. Az egyik telektulajdonos birtokvédelmet is indított, de őt szólították fel a szemét elvitelére, amit meg is tett. Bobcatet bérelt és együtt töltöttük meg a konténereket. A területet részben kitakarítottuk közösségi munkával.

Most még több a szemét! Ismét szólítsák fel a tulajdonosokat? Ez lenne a Hivatal megoldása? Mint látjátok nem működik nálunk a hatóság. Nincsenek tettenérések és zavartalanul lehet szemetet felhalmozni, fémeket bontani, égetni a területen már évek óta a lakók bejelentése ellenére. Nem csak a Buckában, Lakihegyen is. Ezen a területen évtizedekig nem lehet paradicsomot ültetni, pedig itt gyümölcsösök és kertek voltak egykoron.

A tegnapi napon ismét kilátogattunk a területre az egyik tulajdonossal. A területén jó pár hűtő, bojler, gáztűzhely várakozott bontásra. A bűnjelek ott voltak az egyik fémdobozon: véső és kalapács. A tulajdonos mást is észrevett. Felismerte a telkéről ellopott ajtókat, ami miatt feljelentést is tett. A szomszédja amikor hazajött a munkából tetten érte, amint dobálja ki valaki a faanyagot a telekről. A személyt meg is tudta nevezni.

Alig jöttünk el a telekről, mikor egy platós személyautó haladt el előttem. Tele volt szeméttel és vasárnap délelőtt fényes nappal megállt a Harkály utca végében. Ekkor a szabolcsi emberkék valamit mondtak nekik, amitől visszafordultak. Legközelebb teleobjektívet is viszek.

Ha megakadályozzuk azt, hogy szemetet vigyenek oda, és képeket készítünk a feljelentéseinkhez, akkor megszűnik ez a kártékony, közösségromboló életforma amit itt tapasztalunk. Ehhez partnereket keresünk, akik jelzik a szeméttel beforduló autókat a Harkály utcába a feljelentéseimhez.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!