Akár 153 ezer Ft is visszajárhat

A Bucka városrész szennyvízcsatornázása 2011-től tart. Voltak feszült pillanatok a beruházás során. Sokan drágának tartják és sokallják a lakosoktól beszedett hozzájárulás összegét is, ahogy én is.
Most viszont, több ok miatt is jelentősen lecsökkent a lakosoktól beszedett érdekeltségi hozzájárulás összege, így dönteni kell a visszafizetés módjáról, áll a jövő kedden megtartandó testületi anyagban.

A felülvizsgálat során megállapítást nyert, hogy az előzetesen kiszabott 251.000 Ft helyett a kalkulált hozzájárulás összege érdekeltségi egységenként mindössze 98.173 Ft.

A hozzájárulási összeg jelentős csökkenésének két oka van. A projekt során a támogatás intenzitása 85%-ról 94,9684%-ra nőtt, így a projekthez fizetendő társulati önrész közel 200 millió forinttal csökkent, míg a taglétszám a Társulat megalakulásakor tervezett 3007 főről 3624 főre nőtt.
“A Társulat kéri az újonnan megállapított összeg elfogadását a Tisztelt Képviselő-testülettől, hogy a korrigált érdekeltségi hozzájárulás összegéről és a befizetési különbözetek tagság részére történő visszafizetéséről gondoskodni tudjon.”

Sajnos nem mindenki lépett be a Társulásba és sokan vannak azok is, akik nem fizették a felvett hitel részleteit. Számításaink szerint összességében 50.000.000 Ft-ot kell előirányozni a 2017. december 31-i tőketörlesztésre az Önkormányzatnak, mivel kezességet vállalt nem teljesítés esetén.
“Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a Társulat felé fizetendő érdekeltségi hozzájárulás a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 35.§ (3) bekezdése értelmében adók módjára behajtható köztartozás, melyet az érintett ingatlan fekvése szerinti jegyző hajt be. “

A lakosok joggal várják a korrekt elszámolást és tájékoztatást a 2017. július 11. napján tartandó rendkívüli, nyilvános ülésen.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!