Visszaadják a különbözetet

Egyöntetű döntés született a 2017. július 11. napján megtartott testületi ülésen. A Bucka csatorna projekt befejezéseként a készpénzben befizetett érdekeltségi hozzájárulást a Társulat visszautalja.
Aki lakástakarék szerződést kötött az a személyes ügyintézést követően kapja vissza a befizetett érdekeltségi hozzájárulás különbözetét.

Az ülést megelőző bizottsági ülésen arról is szó volt, hogy mi van olyankor, ha valaki a beruházás során eladta ingatlanját. Ez esetben nem az új tulajdonos, hanem a szerződő fél (befizető) személye jogosult a 153 ezer Ft-os különbözetre.

A felülvizsgálat során megállapítást nyert, hogy az előzetesen kiszabott 251.000 Ft helyett a kalkulált hozzájárulás összege érdekeltségi egységenként mindössze 98.173 Ft.

A hozzájárulási összeg jelentős csökkenésének két oka van. A projekt során a támogatás intenzitása 85%-ról 94,9684%-ra nőtt, így a projekthez fizetendő társulati önrész közel 200 millió forinttal csökkent, míg a taglétszám a Társulat megalakulásakor tervezett 3007 főről 3624 főre nőtt.
“A Társulat kéri az újonnan megállapított összeg elfogadását a Tisztelt Képviselő-testülettől, hogy a korrigált érdekeltségi hozzájárulás összegéről és a befizetési különbözetek tagság részére történő visszafizetéséről gondoskodni tudjon.”

Minden esetre a hivatalos oldalakon, követhető és átlátható tájékoztatást kértünk a lakosok részére. Erre tettek is ígéretet. Az önkormányzat és a beruházás honlapján hamarosan kiírásra kerül, valamint az önkormányzat lapjában is lesz felhívás. Aki még így sem jelentkezik, azt tértivevényes levéllel fogják megkeresni. Nem lesz egyszerű folyamat. A hitelt felvevő befizetőkkel szemben az elszámolás csak az OTP tájékoztatása után valósulhat meg.
Bízom benne, hogy a befejezés a lakosok megelégedését fogja szolgálni.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!