A lakihegyi Hullám utca közlekedési elképzelései

Több lakó is jelezte, hogy a Hullám utca közlekedésével foglalkozni kell, mivel egérútnak használják a szűk mellékutcát a főváros felé közlekedők. Ez azt jelenti, hogy a reggeli órákban a II. Rákóczi Ferenc úttal párhuzamos Hullám utcát használják gyorsítónak.

Többek között a sűrű forgalomra tekintettel, lakossági jelzés alapján kértem a közlekedési tükör kihelyezését is a Híradó utca kereszteződéséhez, aminek nagyon fontos szerepe van, de az átmenőforgalomra természetesen nem lehet hatással.

A legegyszerűbb forgalomkorlátozó eszköz a “fekvőrendőrnek” is nevezett műszaki megoldás. A Hullám utcába vagy 3 kellene, hogy a kívánt hatást elérje. Ez a megoldás viszont nem éppen autóbarát és azok sem szoktak örülni akiknek a háza elé lerakjuk őket.

Egy másik korlátozó megoldást már korábban javasolta is egy lakó az oldalamon (Nagy Attila). Mi lenne, ha a Hullám utca a Híradó és a Rádió utca között egyirányú lenne, ahogy az alábbi ábrán felrajzoltam.

Ezzel megakadályoznánk, hogy a Rádió utca felől érkező autósok egérútnak használhassák az utcát. Ennél a megoldásnál viszont le kell aszfaltozni a Fogadó utcát, hogy az itt élőknek ne okozzunk  fölösleges kerülőutat.

A célforgalom tábla, mint látjuk a Gát utca esetében nem válik be. Hiányoznak a hatósági ellenőrzések és büntetlenül lehet száguldozni és céltól eltérően behajtani.

Ezeket a műszaki megoldásokat véleményeztetném előzetesen veletek. Kérlek gondoljátok át és jelezzétek, milyen műszaki megoldást szeretnétek a lakóhelyeteken, foglalkozzon-e a Hivatal a forgalmi rend megváltoztatásával.

Köszönettel!

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!