Mikor lesz végre körforgalom?

Márciusban még azt olvashattuk, hogy a körforgalmú csomópont építését a nyári (iskolaszüneti) időszakban tervezik megvalósítani, tekintettel arra, hogy a forgalmi terhelés ezen időszakban a legkisebb (2018. június 16.-2018. augusztus 17. között). Nos, ez jó ha októberben befejeződik.

Az biztos, hogy a kivitelezőnek 180 napja van átadástól a befejezésig. Ezen belül természetesen több ütemben készülnek el az egyes szakaszok, tehát nem kellett számítani a teljes időtartam alatt minden szakaszon korlátozásra, hanem az ütemezett előrehaladás szerint történik a kivitelezés.

A körforgalom egyik ívét már használhatjuk, sőt október 4, napján délutántól felhajthatunk innen az autóútra. A körforgalom másik felén jelenleg a padka rendezése történik. Az autóbusz-megállóhelyeket is építik egy időben. A halálos közlekedési baleset rá is világított, hogy ez mennyire kiemelt kellett volna legyen.

Szóval nem vagyunk könnyű helyzetben és az autós társadalomnak november elejéig biztosan várnia kell, az M0 autóút 2020-as felújításáról pedig nem is beszélnék.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!