Mások szemetét szedtük

Az országos mozgalom keretében Lakihegyen zsákoltuk be a szemetet. Száz méteres szakaszon már meg is teltek a zsákok. Elszomorító, hogy míg mi összeszedjük, mások holnaptól ismét folytatják a szemetelést.

A szemetelés bűncselekmény. Hiába van tele a sajtó, hogy a kormány bűncselekménnyé teszi a szemetelést. Már most is az. Úgy hívják: hulladékgazdálkodás rendjének megsértése.
A megoldás sokkal inkább a felderítésben lenne. Erre nálunk semmit nem költenek. Nincsenek térfigyelő rendszerek a frekventált helyeken. Büntetlenül maradnak a pofátlan bűnesetek. Mára már a házak mellé is leteszik a zsákokat “fertőzésveszély” felirattal.


Nincs jó vezetése a városnak, nem előrelátóak és hagyták eldurvulni a helyzetet a pénzbőség ellenére.
Most, a választások évében szedik a képviselők is a szemetet az utcákon. Mekkora képmutatás. Év közben lógatták a lábukat és még saját javaslatuk sem volt, hogy hogyan állítsák meg a szemetelőket.

Szemetet szedni veszélyes. Nem tudjuk mi van a zsákokban és minimális a védőfelszerelésünk, oltásokat sem kaptunk. Nem lehet elvárni, hogy társadalmi munkában tegyük széppé a városunkat az adófizetés mellett. A szemét mennyisége már meghaladta a társadalmi munka eredményességét. Hatósági eszközökre van szükség, hogy környezetünk egészséges maradjon.


Köszönöm a lakihegyiek segítségét, önzetlen hozzáállását a mai szemétszedéshez!

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!