Felére csökken a bölcsődei gondozási díj összege

Lecsökkentettük a bölcsődei gondozási díjak szülőkre eső terhét és ennek fedezésére 5 millió forintot biztosítottunk a város költségvetéséből a mai testületi ülésen. Jó hír a családoknak. Szükség is volt rá.

A 2019-es költségvetés vitájánál egyetlen ellenzéki módosítóról szavaztunk korábban.  Azt javasoltam független képviselőként, hogy csökkentsük felére a díjakat és tegyünk többet új bölcsődei férőhelyek kialakításához. A módosító át is ment a testületi vitán és meg is szavazták.

A polgármester már akkor jelezte, hogy küszöbön áll egy hasonló csökkentést megcélzó javaslat. Ennek eredménye, hogy mai naptól felére csökkennek a gondozási díjak. Az eredeti május 1. napi határidőt, javaslatomra előrehoztuk a döntés napjára, így ma hatályosult is. Nagy előrelépés ez a családoknak és remélem, hogy idővel ki is tudjuk vezetni a gondozási díjakat új bölcsődék átadása mellett.
Az viszont elgondolkodtat, hogy még egy apró időbeli hatályra tett módosítómat is van aki le tudja szavazni kormányoldalról és ellenzékből is. Miért is? Hogy a megszavazott előny minél később realizálódjon a családoknál? De ne keressünk értelmet a pártok politikájában.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!