Szigetszentmiklós mégiscsak Felcsút

Emlékeztek arra a mondatra, amit Becz Péter mondott? Szigetszentmiklós nem Felcsút, itt nincsenek pénzek a páncélszekrényben, hogy elő lehessen venni ha kell. Még lehet ilyen páncélszekrény, de az eljárási módok ismét zártak lehetnek.

A napokban jegyezte be a bíróság, hogy a kormány rendelete alapján stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítették a felszámolás alatt lévő egyesületet. Ezért új “nemzeti” felszámoló került kijelölésre 2019. szeptember 16. napjától, a régit menesztették.

Ez mit is jelent? Azt, hogy eltérő szabályok érvényesülnek a kiemeléssel. A felszámoló maga választja meg a nem nyilvános értékesítés módjait (különösen zártkörű pályázat, közvetlen tárgyalás). Erről nem köteles tájékoztatást nyújtani a hitelezőknek, de a döntésének indokait, továbbá az egyes ajánlatokat köteles írásban rögzíteni közjegyző előtt.
De ki fogja megvenni az épületeket és a hasznosítási jogokat az ingatlanokhoz (Sport utcai telep, Gyári úti telek)?

Az egész ügy már a kezdetektől problémás volt. A SzTK 3 év alatt arra vállalkozott, hogy megépíti az objektumot, majd átadja önkormányzati tulajdonba. A beruházás 2,5-3 milliárdra tette. Fel sem merült, hogy biztosítékot adjon. A képviselők pedig két kézzel szavazták meg.  A szerződésben nincs garancia, hogy mi lesz ilyen esetben. Ehelyett még önkormányzati támogatásokat is bezsebeltek. Az SzTK-nak külön sora volt a költségvetésben.
Amíg a felszámolás le nem zárul, addig nem lehet rendelkezni a telkekről, hiába van városi tulajdonban. A nemzeti jelszó pedig zártan kezel majd bizonyos dolgokat, hogy csak találgatni lehessen honnan jön majd a mentőöv.  A végén úgyis minden kiderül 🙂

 

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!