Csak ők felügyelhetnek

Ugyanaz a rendszer most is. Az ellenzék nem felügyelheti az önkormányzati cégek működését. A decemberi előterjesztés szerint nem lehet ellenzéki képviselő sem delegáltjuk ebben a posztban.

A korábbi rendszer egyik nagy hibája az volt, hogy a győztes nem engedett senkit az önkormányzati társaságok felügyeleti bizottságába. Az ügyvezetők felügyeletét teljes egészében maguknak akarták és egyben meg is toldották vele a képviselői fizetésüket (bruttó 180.000 Ft). Ez azt jelentette, hogy számos ügyet falakon belül tudtak tartani, az még a bizottságok számára sem volt elérhető. (Gondoljunk csak a parkfenntartás, veszélyes fák gallyazásának vitatott árjegyzékeire.)
Mi hangzott el egy felügyeleti bizottságban? Nos, azt nem tudhattuk, csak a döntést. De még ha olvashatóak is lettek volna, akkor is szükség lett volna ellenzéki biztosokra. Akkor ellenzékként kritizáltam a rendszert és csatlakoztak is hozzám azok, akik most ugyanezt a rendszert tartják fenn győztesként.

Az Aries milliárdos bevételű társaság, rendkívül hasznos közszolgáltatásokat nyújt privilegizált helyzetben. Ennél a társaságnál még inkább kötelező lenne belenézni az ügyvezetésbe minden oldalnak.
Az a rendszer mely nyilvánosságot, demokratikus eljárást hirdet annál a monopol felügyelet fel sem szabadna, hogy merüljön. Ja az, hogy korábban a fidesz is így csinálta az engem nem nyugtat meg.
Ez a “mindent nekem semmit másnak” elv sok minden jónak a gátja és akadálya volt korábban és ez az a szemlélet ami miatt itt tart a város ahol tart.

forrás: A gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjainak megválasztása című napirend 2019.12.11.

Szólj hozzá!

Ne feledd,a hozzászólásodért te vagy a felelős!